X 
Cutremure stiri: 506

Problema referendumului din Găgăuzia ar putea fi soluționată astăzi

17 ian. 2014,, 11:46   Societate
4256 7
Foto: gagauzinfo.md
Ședința extraordinară a Legislativului Găgăuziei, care fusese programată pentru data de 17 ianuarie 2014, a fost anulată. Această decizie a fost luată la şedinţa Adunării Populare.

Conform responsabililor şedinţa a fost anulată din cauza faptului că după cerințele înaintate de către autoritățile locale, cele centrale au căzut de acord să poarte un dialog cu Comratul.

Reuniunea va avea loc astăzi, 17 ianuarie, la Chișinău, în prima jumătate a zilei. În cadrul negocierilor cu privire la şedinţă vor participa doi vice-președinţi ai Adunării Populare ai preşedintelui Dmitri Constantinov: Demian Caraseni şi Alexandr Tarnavschi, precum și prim-ministrul Iurie Leancă și președintele Parlamentului Igor Corman.

Părțile vor trebui să discute problema organizării pe teritoriul autonomiei a referendumului preconizat pentru data de 2 februarie, precum şi chestiunea cu privire la intentarea cazurilor penale de către Procuratura Generală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав