Cutremure stiri: 506

PCRM: Primăriile vor fi puse pe brînci (VIDEO)

17 ian. 2014,, 15:55   Politică
6122 1
Foto: noi.md
Deputații din partea Partidului Comuniștilor au depus o sesizare la Curtea Constituţională (CC), prin care solicită suspendarea executării legii care prevede plafonarea taxelor locale. În cadrul unei conferințe de presă, deputatul PCRM Eduard Mușuc, însoțit de alți doi deputați, a criticat legea, menționînd că aceasta nu face altceva decît să pună pe brînci autoritățile publice locale, relatează NOI.md.

De asemenea, deputații au anunțat despre înregistrarea în Parlament a unei inițiative legislative ce prevede anularea acestor taxe. Pentru abordarea proiectului, dar și abordarea problemei, deputații solicită convocarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului.

„Această lege a fost adoptată ilegal, fără dezbateri în Parlament. Este vorba despre falimentarea administraţiei publice locale şi lipsirea de posibilitatea de a presta servicii de calitate cetăţenilor. Calificăm această lege drept renunț definitiv la procesul de descentralizare și încă un pas din partea Coaliției spre centralizare și uzurparea puterii în stat”, a declarat Muşuc.

În acelaşi context, deputații comuniști cer demisia necondiţionată a preşedintelui Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă, pe motiv că ar fi promovat inițiativa în Parlament.

Anterior mai mulți primari au criticat legea care prevede plafonarea taxelor locale. În urma unei ședințe organizate cu edilii, PLDM a anunțat că va propune operarea unor modificări la această lege.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав