X 
Cutremure stiri: 500

Al-Assad: Există şanse puternice să candidez la Preşedinţie în iunie

20 ian. 2014,, 12:50   Externe
2579 0
Foto: alalamiatv.com
Preşedintele sirian Bashar al-Assad a anunţat, într-un interviu exclusiv acordat Agence France Presse, că există "şanse puternice" să candideze pentru un nou mandat, în iunie, şi a exclus faptul că va încredinţa conducerea unui viitor guvern vreunui opozant.

Într-un interviu realizat duminică la Palatul Poporului de la Damasc, al-Assad a avertizat că războiul pe care îl poartă împotriva rebelilor va fi lung, în contextul în care Conferinţa internaţională Geneva II, care va fi lansată miercuri în Elveţia urmăreşte să deschidă calea unei ieşiri politice din conflict, care s-a soldat cu peste 130.000 de morţi începînd din martie 2011.

"Consider că nimic nu mă împiedică să candidez (...), iar dacă opinia (publică) doreşte acest lucru nu voi ezita o secundă să o fac. Pe scurt, se poate spune că există şanse puternice să candidez", a declarat al-Assad, zîmbind şi relaxat.

Al-Assad, în vîrstă de 48 de ani, aflat la putere începînd din iulie 2000, l-a înlocuit în funcţie pe tatăl său, Hafez al-Assad, decedat în iunie 2000, care a condus ţara timp de 30 de ani.

Întrebat ce părere are despre opoziţie, preşedintele sirian i-a negat orice reprezentativitate, apreciind că este "fabricată" de către servicii de informaţii străine.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав