Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Familie din Chișinău, evacuată forțat din propriul apartament

20 ian. 2014,, 16:52   Societate
4828 2
Foto: noi.md
Familia unui angajat al Capelei Corale „Doina” riscă să ajungă în stradă, după ce Curtea Supremă de Justiție a emis o hotărîre de evacuare forțată a locatarilor din apartament. Fiica bărbatului nu-și poate explica originea acestei decizii a instanței de judecată.

Femeia spune că în aceste momente, în apartamentul tatălui său stă un executor judecătoresc, care le-a dat la dispoziție o oră să-și strîngă lucrurile din locuință.

„În casa noastră stă executorul judecătoresc, care a venit să ne facă evacuare silită din apartamentul în care locuim încă din anul 1986. Nu avem datorii la stat, tata lucrează în continuare, iar ei vor să ne arunce în stradă”, a relatat Marcelina Burneliu.

Femeia spune că a reușit să ajungă la o înțelegere cu reprezentanții Primăriei, care are calitate de creditor în acest caz, privind amînarea aplicării hotărîrii CSJ. Potrivit juristului Fundației „Soluția”, Vladimir Poleacov, decizia de evacuare forțată a familiei din propriul apartament este ilegală.

„Este contrar legii faptul de a emite un astfel de ordin atunci cînd apartamentul este locuit de alte persoane”, a precizat juristul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?