Cutremure stiri: 506

Cluj: Un avion care transporta o echipă medicală s-a prăbușit

20 ian. 2014,, 19:00   Externe
4027 0
Foto : cluj.com
UPDATE 19:34 Şef Salvamont Vlădeasa: În zona unde se află victimele accidentului aviatic zăpada este pînă la brâu

Şeful Salvamont Vlădeasa, Florin Mihuţ, care participă la operaţiunea de căutare a victimelor, spune că în zona unde a aterizat forţat avionul zăpada este "pînă la brîu", iar ceaţa este foarte densă.

Potrivit sursei citate, la operaţiune participă zece salvamontişti din Vlădeasa împărţiţi în trei echipe, aceştia fiind ajutaţi şi de localnici, care cunosc foarte bine zona.

Salvamontiştii au tărgi montane, însă din păcate, în zonă zăpada este până la brîu, ceaţa este foarte densă, iar ei se pot orienta foarte greu chiar şi în condiţiile în care victimele încearcă să semnalizeze cu sursă de lumină.

El a mai spus că echipele de căutare încearcă să facă zgomote pentru a fi auzite de către victime.

Iniţial, purtătorul de cuvînt al Consiliului Judeţean Cluj, Cornelia Trif, declara că salvamontiştii din Beliş au ajuns, luni seară, la locul unde se află avionul care ar fi aterizat forţat, în zona Pasului Ursoaia.


Un avion care transporta o echipă medicală s-a prăbușit luni între Abrud și Câmpeni, a declarat pentru AGERPRES secretarul de stat Raed Arafat.

Potrivit coordonatorului Programului Național de Transplant, Victor Zota, la bordul avionului se afla o echipă medicală care se îndrepta către Oradea.

"Toți sunt în viață, și membrii echipei medicale, și pilotul. Medicii erau de la Institutul Clinic Fundeni și de la Oradea", a precizat Zota.

Accidentul a avut loc în zona comunei Beliș, iar viceprimarul localității, Mariana Ciumăfai, a precizat că accidentul a avut loc într-o zonă împădurită.

Avionul, care aparține Agenției Naționale de Transplant, decolase de pe Aeroportul Băneasa din București și se îndrepta spre Oradea, unde medicii urmau să participe la o operație de transplant.

Purtătorul de cuvînt al ISU Cluj, Andrei Biriș, a declarat, pentru AGERPRES, că în jurul orei 16.30 a fost primit un apel pe numărul de urgență 112 prin care o persoană anunța că avionul s-a prăbușit și că erau șapte persoane la bord.

'Persoana respectivă a spus că nu poate vorbi mult la telefon, pentru că acordă primul ajutor. A spus că e un avion de mici dimensiuni cu șapte persoane la bord și că nu poate vorbi pentru că trebuie să acorde primul ajutor. Am trimis echipaje de prim ajutor, avem două mașini 4x4 de prim ajutor. Mai avem și alte echipaje care le urmează', a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Directorul operațional al Aeroportului internațional "Avram Iancu" Cluj, Liviu Pop, a declarat, pentru AGERPRES, că a fost anunțat telefonic de accident, că nu cunoaște detalii și că din datele sale avionul nu era planificat să aterizeze pe aeroportul clujean. AGERPRES (A, AS, autor:Marius Septimiu Avram, Elena Stanciu, Roberto Stan, editor: Karina Olteanu)
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав