X 
Cutremure stiri: 506

Moldova și România realizează cu succes proiecte de interconectare a rețelelor de gaze naturale și energie electrică

21 ian. 2014,, 10:30   Economie
4243 2
Foto: noi.md
Republica Moldova și România realizează cu succes proiecte de interconectare a rețelelor de gaze naturale și energie electrică. Despre aceasta s-a discutat în cadrul întrevederii prim-ministrului Republicii Moldova, Iurie Leancă, cu ministrul Energeticii al României, Constantin Niță, relatează NOI.md. Oficialul român a menționat că discuţiile privind interconectarea reţelelor de gaze şi electricitate au avansat în ultimele luni, iar dezvoltarea acestor proiecte va permite diversificarea surselor de aprovizionare în vederea asigurării securităţii energetice.

Oficialii au vorbit despre problemele care țin de administrarea gazoductului Iași-Ungheni și termenii de livrare a gazelor prin aceasta. În context, ministrul român l-a informat pe premier că la începutul lunii ianuarie, pe teritoriul României lucrările la gazoduct au fost finalizate. Acest gazoduct, care va avea lungimea de 43 de kilometri, va conecta rețelele de gaze ale României și Republicii Moldova. Investiția este de peste 26 de milioane de euro, dintre care 7 milioane de euro sînt bani din fonduri europene.

Lucrările de construcție a gazoductului Iași-Ungheni pe teritoriul României au fost încheiate la începutul lunii ianuarie. Premierul Iurie Leancă a dat asigurări că proiectele bilaterale din acest domeniu vor fi realizate cu maximă eficiență.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав