X 
Cutremure stiri: 501

Gorbaciov le cere lui Obama și Putin să intervină în criza din Ucraina

24 ian. 2014,, 03:29   Externe
4883 6
Foto: dcnews.ro
Fostul lider al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, le cere președinților Barack Obama și Vladimir Putin, într-o scrisoare, să prevină agravarea situației din Ucraina, acolo unde luptele dintre forțele de ordine și protestatari s-au soldat cu cel puțin trei morți.

”Vă cer să găsiți calea de a face un pas ferm pentru a ajuta Ucraina să revină pe pașnicul drum al dezvoltării”, spune Gorbaciov într-o scrisoare adresată președintelui SUA și omologului său de la Moscova și postată pe site-ul gorby.ru.

Mihail Gorbaciov atrage atenția că ”acum nu este un moment potrivit” pentru investigarea alegațiilor ambelor facțiuni, pentru că asta nu ar face decît să ”complice situația”.

Fostul lider sovietic e de părere că sîngerosul conflict de la Kiev este un episod dureros în special pentru ruși, notînd că multe familii au rude în ambele țări. Răposata sa soție, dar și mama lui Gorbaciov erau de origine ucraineană.

Gorbaciov le-a transmis lui Barack Obama și Vladimir Putin să nu le permită ”ucrainenilor să se lupte cu ucrainenii”.

Cel puțin trei persoane au murit, miercuri, la Kiev, după o reizbucnire violentă a disputei dintre autorități și protestatarii pro-UE. Manifestanții s-au inflamat după ce Parlamentul a aprobat o serie de legi care, practic, scoate protestele în afara legii. Poliția este acuzată că a intervenit abuziv, în timp ce protestatarii au fost filmați și fotografiați aruncînd cu cocktail-uri Molotov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав