Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Kwasniewski: Din cauza evenimentelor din Ucraina, UE este amenințată de o mare tragedie

24 ian. 2014,, 14:37   Externe
7504 1
Foto: regnum.ru
Situația din Ucraina, în absența unui dialog între părți, poate ieși complet de sub controlul autorităților și opoziției cu consecințe extrem de tragice nu numai pentru ucraineni, dar și pentru Uniunea Europeană "”, - a declarat fostul președinte polonez Aleksander Kwasniewski, care a fost reprezentant al Parlamentului European pentru cazul Timoșenko, într-un interviu la postul de televiziune polonez TVN24.

„"Sîntem amenințați de o mare tragedie. Cred că diplomații europeni, diplomații țărilor vecine și ai Poloniei trebuie să fie foarte sensibili la aceste probleme. Ne putem pomeni într-o spirală a evenimentelor, care nu va mai putea fi oprită... Consecințele unei astfel de evoluții le vor resimți toți și nu doar pentru că în Ucraina sînt uciși oameni nevinovați, dar, este posibil un val de migrație și probleme economice"”, – a declarat Kwasniewski citat de UNIAN.

Ex-președintele a numit o prioritate pentru Ucraina oprirea violenței și demararea unui dialog real între guvern și opoziție pentru a găsi o cale de ieșire din criza politică actuală. "„Astăzi nu există un dialog, el este în mare parte imaginar, chiar dacă au loc careva unele întîlniri. Este vizibilă lipsa absolută de încredere între negociatori. Mai mult decît atît, există trei, nu două părți ale confruntării, - a spus politicianul polonez , amintind de sectorul asociativ, "„care are propriile așteptări"” și pentru care politicienii din opoziție „nu sînt, de asemenea, un partener preferat.

"Ceea ce se întîmplă în Ucraina, poate complet ieși de sub controlul atît al autorităților, cît și al opoziției... În cazul acesta este nevoie de a facilita negocierile, pentru că ne confruntăm cu o mare tragedie”, - a concluzionat Kwasniewski. În ajun
Ieri eurocomisarul pentru buget, Janusz Lewandowski, a spus că Uniunea Europeană în „"problema ucraineană” merge dincolo de o declarație în care condamnă violențele. " „Acum, nu vorbesc despre sancțiuni din partea UE, dar există interesele oligarhilor, conturile bancare, care pot fi verificate. Aceștia sînt pașii care pot fi puși în aplicare înainte de impunerea sancțiunilor, dar ei pot fi resimțiți dacă afectează interesele grupurilor care guvernează Ucraina”, - a declarat Lewandowskiel.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?