Cutremure stiri: 506

PLDM este împotriva votului mixt. Ce spune Vlad Plahotniuc? (Video)

27 ian. 2014,, 09:38   Politică
7926 25
Foto: flux.md
Alegerile parlamentare ar putea avea loc pe 30 noiembrie, si nu anul viitor, asa cum au propus democratii, care sperau sa modifice legea si sa introduca votul mixt. Liderul PLDM a declarat pentru Radio Europa Libera ca formatiunea sa nu sprijina aceasta idee, iar scrutinul nu poate avea loc iarna.

Pe blogul sau, controversatul om de afaceri si fostul deputat democrat Vlad Plahotniuc ii critica pe cei care se pronunta impotriva votului mixt, in special pe comunisti.

Democratii sperau sa poata schimba Codul Electoral in asa fel incat 50 de deputati sa fie alesi pe circumscriptii, iar 51 pe liste de partid. Intrucat, insa, regulile nu se schimba in timpul jocului, PD a propus devansarea pana in martie viitor a alegerilor. Liderul PLDM nu este de acord.

Este clar ca politicienilor nu le convine, totusi, un scrutin in plina iarna, cand alegatorii primesc facturi pentru caldura, iar cheltuielile cresc simtitor.

Proiectul democratilor, care urmeaza sa fie avizat de Comisia de la Venetia, nu pare sa aiba sorti de izbanda. Pe langa PLDM, si liberalii reformatori au declarat ca nu il sprijina. Comunistii sunt, si ei, impotriva, asa ca, deocamdata, documentul nu are de unde sa acumuleze numarul necesar de voturi pentru a fi aprobat.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав