Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Capitala, încremenită sub zapadă (FOTO, VIDEO)

27 ian. 2014,, 10:18   Societate
2675 0
Foto: noi.md
Serviciile Primăriei au activat în regim non-stop săptămîna trecută, pentru lichidarea consecințelor chiciurii, dar și ale ninsorilor din ultimele zile. Potrivit pretorilor de sector, traficul rutier pe principalele trasee ale capitalei a fost asigurat, fiind înregistrate probleme pe străzile în pantă și pe trotuare.

Totodată, situația este problematică și în curțile blocurilor de locuit, unde drumarii nu pot interveni, întrucît nu dispun de utilaje speciale de deszăpezire. Pe parcursul ultimelor 24 de ore, drumarii au distribuit peste 600 de metri cubi de material antiderapant, iar în procesul de deszăpezire a străzilor au fost antrenate 51 de autospeciale.

„În curți am repartizat în jur de 200 de metri cubi de material antiderapant. În curți nu putem face nimic altceva decît sa presurăm material antiderapant. Nu avem asemenea tehnică pentru a îndepărta gheața și zăpada din curți. S-a făcut maximul care putea fi făcut”, a precizat șeful Direcției locativ-comunale, Petru Gontea.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a cerut șefilor de direcții să respecte planul de intervenție în cazul ninsorilor, precizînd că în primul rînd urmează a fi deszăpezite arterele principale ale capitalei. Totodată, primarul îndeamnă șoferii să ocolească anumite străzi, ce urmează a fi închise pînă la încetarea ninsorilor.

„În această săptămînă vom avea o situație mai grea decît săptămîna trecută, pentru că se prevăd precipitații continue. Avem capacitate de intervenție, e nevoie să menținem acest ritm”, a subliniat Chirtoacă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?