Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Cifre alarmante privind cazurile de viroze și traumatisme

27 ian. 2014,, 11:10   Societate
3134 0
Foto: arena.md
Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut simțitor pe parcursul săptămînii trecute, odată cu răcirea vremii, în capitală. Totodată, a crescut cu circa 100 și numărul traumatismelor provocate de căzăturile pe gheață de pe trotuare. Anunțul a fost făcut de în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei, de către șeful Direcției sănătate, Mihai Moldovanu.

Potrivit funcționarului, printre victimele ghețușului de pe trotuare se numără atît copii, cît și maturi. Moldovanu a precizat că în capitală au fost înregistrate și primele cazuri de gripă din acest sezon, în total fiind infectate 15 persoane, printre care opt copii. În urma temperaturilor scăzute din ultimele zile, mai multe persoane fără adăpost au ajuns la spital cu hipotermie.

Autoritățile municipale au anunțat că Centrul de Găzduire a Persoanelor fără Adăpost din capitală este suprasolicitat în această perioadă. Pe parcursul nopții trecute, în centru au fost cazați circa 100 de oameni ai străzii.

Menționăm că la finele săptămînii trecute în capitală au fost instalate corturi de protecție împotriva gerului. Astfel, persoanele vulnerabile pot să se încălzească şi să beneficieze de ajutor în şase puncte de reabilitare amplasate în Chişinău.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?