X 
Cutremure stiri: 506

Marius Lazurcă afirmă că România ar putea face o ofertă politică Republicii Moldova

28 ian. 2014,, 12:28   Societate
4935 2
Foto: infoprut.ro
România ar putea face o ofertă politică Republicii Moldova în cazul în care va fi pusă în faţa unor opţiuni dramatice, aşa cum se întîmplă în Ucraina. Declaraţia aparţine ambasadorului României în Republica Moldova, Marius Lazurcă.

Potrivit agenţiei „Infotag”, luni seară, în cadrul emisiunii „În Profunzime”, de la postul de televiziune Pro TV Chişinău, ambasadorul a menţionat că „Uniunea Europeană nu-şi poate permite încă un eşec răsunător cum este cel din Ucraina”.

„România va ajuta necondiţionat Republica Moldova în cazul unor destabilizări de situaţie care ar pune în pericol parcursul său european. Anume în acest context, preşedintele României, Traian Băsescu, spune că UE, prin urmare România, nu-şi mai pot permite un al doilea eşec la fel de răsunător ca cel din Ucraina şi Armenia. Este un semnal de alarmă pe care Traian Băsescu îl lansează colegilor săi din UE: aveţi grijă de regiunea care ne desparte de Federaţia Rusă, pentru că oricând sînt posibile destabilizări la frontiera cu UE”, a spus ambasadorul, evitînd să precizeze ce ar conţine oferta politică a României pentru Moldova.

Diplomatul a precizat că România va susţine Republica Moldova în orice circumstanţe, deoarece are o responsabilitate istorica şi spirituală.

Diplomatul român a mai menţionat că Traian Băsescu a făcut declaraţiile despre unirea Republicii Moldova cu România în numele statului român, precizînd că acesta este un proiect de viitor.

„Nu este un proiect al generaţiei noastre. Nu este un proiect care să se facă cu brutalitate. Nu cred că preşedintele este responsabil de modul în care sînt răstălmăcite cuvintele lui”, a spus ambasadorul, în contextul declaraţiilor anterioare ale preşedintelui român privind eventuala unire a României cu Republica Moldova. Declaraţia preşedintelui român a generat replici dure şi acuzaţii din partea unor politicieni moldoveni.

În ceea ce priveşte construcţia gazoductului Ungheni-Iaşi, Marius Lazurcă a menţionat că gazul românesc va ajunge la consumatorii din Republica Moldova la începutul primăverii. „Pentru a putea asigura toţi cetăţenii moldoveni cu gaze din România, este nevoie de încă două etape de lucrări de prelungire printr-o reţea magistrală de la Ungheni la Chişinău şi circa 100 de milioane de euro”, a spus diplomatul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав