X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4070

Parlamentul ucrainean a abolit legile anticontestare

28 ian. 2014,, 15:30   Externe
4729 3
Foto: antena3.ro
Parlamentul ucrainean a abolit marţi legile anticontestare foarte severe, care au condus la o radicalizare a mişcării de protest împotriva regimului din Ucraina, potrivit imaginilor difuzate de o televiziune ucraineană, informează AFP.

Un număr de 361 de deputați au votat pentru abrogarea acestor legi criticate virulent de ţările occidentale, fiind considerate o ameninţare la adresa libertăţii. Două voturi au fost împotrivă.

Pentru aprobare era necesară o majoritate de 226 de voturi.

Legile împotriva manifestanţilor prevedeau pedepse de pînă la cinci ani de închisoare pentru blocarea clădirilor publice şi amenzi sau detenţie administrativă pentru manifestanţii care poartă măşti sau căşti, precum mulţi protestatari acum la Kiev. Acestea prevedeau, de asemenea, muncă în folosul comunităţii pentru defăimare pe Internet, ceea ce a fost denunţată ca o formă de cenzură.

Adoptarea acestor texte la 16 ianuarie a fost urmată de o radicalizare a mişcării antiguvernamentale, care dus la ciocniri violente între protestatari şi poliţie, soldate cu trei morţi din r între ndul protestatarilor în centrul Kievului, conform bilanţului oficial.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?