Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Autoritățile ucrainene au înaintat o serie de condiții pentru Euromaidan

29 ian. 2014,, 12:17   Externe
5242 2
Foto : lenta-ua.net
Autoritățile ucrainene au declarat că o amnistiere a demonstranților arestați în timpul protestelor va avea loc numai în cazul în care activiștii vor elibera teritoriul Pieței Independenței din Kiev și vor părăsi toate clădirile guvernamentale ocupate. Despre aceasta a anunțat serviciul de presă al partidului naționalist "Svoboda", cu referire la liderul său, Oleg Tiagnibok.

Potrivit lui Tiagnibok, discutarea legii despre amnistie va continua în curînd la președintele parlamentului, Vladimir Rîbak. Liderul naționalist a explicat că autoritățile cer introducerea unor condiții de amînare în proiectul de lege. Adică, ei vor ca amnistia să intre în vigoare doar atunci cînd "vor fi eliberate clădirile administrative, va fi asigurată circulația pe străzi și vor fi lichidate baricadele (forme arhitecturale mici)".

În ajun prim-ministrul Nikolai Azarov a demisionat, explicînd decizia sa prin dorința de a menține integritatea Ucrainei. Rada Supremă a anulat nouă proiecte de legi, adoptate la 16 ianuarie curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?