Arşiţa stiri: 215
Jocurile Olimpice stiri: 281
Transnistria stiri: 1418

Ajutorul economic pentru Ucraina: Rusia va aștepta formarea noului guvern

30 ian. 2014,, 09:30   Externe
3034 2
Foto: mir24.tv
Rusia va aștepta formarea noului guvern ucrainean pentru a-și onora obligațiile asumate față de Kiev prin acordurile semnate în decembrie anul trecut, care prevăd un împrumut pentru Ucraina de 15 miliarde de dolari și reducerea prețului la gazele rusești livrate acestei țări, a declarat miercuri președintele rus Vladimir Putin.

'Așteptăm formarea noului guvern ucrainean', a declarat Vladimir Putin în cadrul unei reuniuni de lucru, conform agenției de presă RIA Novosti. Președintele rus a răspuns astfel premierului Dmitri Medvedev, care a subliniat că acordurile încheiate cu Ucraina ar trebui îndeplinite numai după ce va fi cunoscut noul guvern de la Kiev și 'principiile' de lucru ale acestuia.

'În ceea ce privește necesitatea de a îndeplini toate acordurile (cu Ucraina), noi trebuie să facem aceasta într-un mod inteligent, și inteligent nu poate fi făcut decît după ce vom ști care va fi noul guvern, cine va lucra acolo și care vor fi principiile lor de lucru', a declarat Medvedev.

Marți, la încheierea summitului de la Bruxelles cu liderii UE, Vladimir Putin a dar asigurări că Rusia nu va revizui acordurile economice încheiate cu Ucraina, chiar dacă la putere în această țară va sosi opoziția proeuropeană.

În urma refuzului Kievului de a semna, la summitul european din noiembrie de la Vilnius, Acordul de asociere la UE, Rusia a decis să acorde Ucrainei un credit de 15 miliarde de dolari și să reducă cu o treime prețul la gazul livrat fostei republici sovietice, acorduri în acest sens fiind semnate la 17 decembrie, la Moscova, în prezența președinților Vladimir Putin și Viktor Ianukovici.

Decizia puterii de la Kiev de a renunța la apropierea de UE și de a relansa relațiile cu Moscova a provocat o mișcare de contestare fără precedent pe străzile capitalei ucrainene, care a dus marți la demisia guvernului condus de Mikola Azarov.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав