Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Comuniştii i-au felicitat pe găgăuzi în legătură cu rezultatele referendumului

3 feb. 2014,, 16:29   Politică
3084 3
Foto: noi.md
Partidul Comuniştilor, de opoziţie, a răspîndit o declaraţie în care îi felicită pe locuitorii UTA Găgăuzia în legătură cu „rezultatele fără precedent ale referendumului”.

„Demonstrarea convingerii ferme în necesitatea de aderare a Moldovei la Uniunea Vamală se va înscrie ca un moment strălucit şi impresionant în noua istorie a Patriei noastre”, se vorbeşte în document, numind referendumul găgăuzilor drept „un act legitim şi democratic”.

PCRM califică referendumul ca „un răspuns simetric al găgăuzilor la tentativele de lichidare a statalităţii moldoveneşti, care în ultimul timp au luat forma unor acţiuni deschise şi coordonate ale Chişinăului şi Bucureştiului”.

În document se vorbeşte că „referendumul este un răspuns strălucit politicii revanşarde a preşedinţilor Republicii Moldova şi României”.

PCRM îndeamnă societatea moldovenească să-şi unească forţele pentru a continua împreună „lupta pentru dreptul suveran al poporului moldovenesc de a-şi stabili independent soarta, prezentul şi viitorul său”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав