X 
Cutremure stiri: 506

Vasile Panciuc: Acum conducerea trebuie să-şi spună cuvîntul

3 feb. 2014,, 17:40   Societate
7935 3
Foto: gzt.md
„Municipiul Bălți are un statut oarecum diferit de cel al UTA Găgăuzia.

Noi nu vom încălca legea și nu vom organiza un referendum privind vectorul extern de dezvoltare promovat de coaliția de guvernare și Guvern. Însă cred că ei singuri ar trebui să se gîndească serios asupra celor întîmplate și să anticipeze asemenea acțiuni – să organizeze sondaje la scară larga la acest subiect, chiar poate un referendum național”. Astfel a comentat pentru NOI.md primarul municipiului Bălți, Vasile Panciuc, zvonurile din societate privind o posibilă repetare a scenariului găgăuz în capitala de nord a Moldovei.

Potrivit edilului, programele preelectorale ale partidelor de la guvernare nu conțineau nimic despre prioritatea europeană de dezvoltare a țării.

„Acest vector european a devenit actual mai tîrziu. De aceea, a declara despre dreptul de a lua decizii cruciale pentru țară din numele poporului care le-a încredințat mandatul de parlamentar este dovada unei lipse de precauție. Iar în cazul în care se declară drept prioritare valorile democratice, consultarea poporului prin intermediul referendumului este o manifestare elocventă în acest sens. Pentru a guverna cu pricepere și demnitate societatea, trebuie să cunoști bine aspirațiile și doleanțele cetățenilor”, s-a arătat convins Panciuc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав