Cutremure stiri: 506

Poziția coaliției proeuropene față de situația din UTA Găgăuzia

3 feb. 2014,, 18:20   Politică
5661 12
Foto: noi.md
Coaliția pentru Guvernare Pro-Europeană (CGPE) susține că referendumul din Găgăuzia de pe 2 februarie s-a bazat exclusiv pe manipularea opiniei publice. Despre aceasta se menționează într-un comunicat de presă în care se mai spune că acțiunea în sine, numită de organizatorii ei drept „referendum”, a fost declanșată din rațiuni strict politice, nu are niciun temei legal și nu poate avea nici un fel de consecințe juridice.

Potrivit CPE, în spatele acestui joc ar sta PCRM, care are drept scop destabilizarea situaţiei pe întreg teritoriul Republicii Moldova. „Această formaţiune a susţinut deschis ideea referendumului, pentru care a pregătit din timp terenul prin acţiunile sale anterioare de nesupunere civică din 2010, aşa-numitul congres civic din 2011, campania de subminare a simbolurilor statului, subminarea activităţii instituţiilor statului, dezbinarea pe criterii etnice a societăţii, promovarea separatismului”, se menționează în comunicatul de presă.

În acest sens, CGPE face apel către cetățenii Republicii Moldova să nu se lase induși în eroare.

„Moldova s-a angajat ferm pe calea integrării europene și cetățenii ei vor simți în cel mai scurt timp rezultatele multiple ale acestei opțiuni. În cîteva luni regimul de vize cu Uniunea Europeană va fi abolit. Procesul de integrare în UE va aduce beneficii tuturor cetățenilor țării noastre, indiferent de locația lor geografică sau de apartenența lor etnică. Ne exprimăm încrederea că instituțiile abilitate ale statului vor acționa hotărît și adecvat pentru a nu admite multiplicarea acțiunilor ilegale și destabilizarea situației interne din Republica Moldova”, a conchis sursa citată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав