Cutremure stiri: 502

Reprezentanții fiscului comentează reținerile efectuate de CNA

4 feb. 2014,, 14:35   Societate
4869 2
Foto: esp.md
Angajații Inspectoratului Fiscal Principal de Stat (IFPS) sînt amenințați de anumite grupări infracționale sau presați să comită acte de corupție. Informația a fost făcută publică de reprezentanții instituției, în contextul reținerilor efectuate ieri de procurorii anticorupție la sediul fiscului.

Potrivit informațiilor prezentate, angajații fiscului ajung ținta unor tentative de corupere, din cauză că participă la deconspirarea unor scheme de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari.

„În ultima perioadă, activitatea Inspectoratului Fiscal Principal de Stat a fost marcată de cazuri de deconspirare a unor scheme de evaziune fiscală, sute de milioane de lei furaţi fiind întorşi cetăţenilor. Eficientizarea administrării fiscale şi randamentul înalt în combaterea fenomenului evazionist nu sînt pe plac, evident, structurilor şi grupărilor cu interese meschine. Deseori, colaboratorii fiscali sînt ameninţaţi sau ajung ţinta unor tentative de corupere. Despre asemenea cazuri opinia publică este informată cu regularitate”, se precizează într-o declarație a instituției.

Totodată, reprezentanți fiscului atenționează opinia publică că doar instanța de judecată stabilește vinovăția unui sau altui funcționar public. În declarația fiscului se mai menționează că publicul trebuie să aibă acces la informații veridice în cazuri de acest gen.

Menționăm că ieri, trei persoane, printre care un șef adjunct de direcție în cadrul IFPS, au fost reținute de angajații CNA, în cadrul unui dosar de corupere, spălare de bani și trafic de influență.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав