X 
Arşiţa stiri: 167
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Munteanu: Continuarea referendumurilor va pune în pericol semnarea Acordului de asociere RM-UE

4 feb. 2014,, 16:50   Societate
3204 1
Фото: noi.md
„Eventuala desfăşurare a referendumurilor în alte regiuni poate duce la faptul că în toamnă coaliţia de guvernare va refuza să semneze Acordul de asociere cu UE, făcînd trimitere la un posibil pericol pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova şi disonanţele în societate”, consideră deputatul din partea Partidului Liberal Valeriu Munteanu.

Potrivit agenţiei „Infotag”, acesta a scris pe blogul său că „deputaţii Adunării Populare a Găgăuziei din partea PDM şi PLDM au votat în unanimitate pentru desfăşurarea referendumurilor din 2 februarie, în special Partidul Democrat a presărat Găgăuzia cu ziare de partid cu îndemnul de a participa la plebiscit”.

„Başcanul Mihail Formuzal este un membru neoficial al PLDM şi posibil candidat pe listele liberal-democraţilor la alegerile parlamentare. El a asigurat desfăşurarea acestor referendumuri cu gustul votcii ruseşti, în timp ce organele de drept, de rînd cu conducătorii lor politici, au închis ochii la aceste fărădelegi”, a spus Munteanu.

Potrivit liberalului, „luni, liderii coaliţiei de guvernare au condamnat referendumul din Găgăuzia, însă au uitat să spună că ei înșişi sînt organizatorii direcţi ai acestui exerciţiu, atît de necesar Moscovei”.

„Coaliţia de guvernare a asigurat Rusia cu toate cele necesare pentru testarea noilor tehnologii de manipulare şi intimidare. Însă cea mai mare problemă ține de faptul că repetarea acestor evenimente va cauza nesemnarea niciunui acord cu UE. Liderii Coaliţiei vor anunţa despre imposibilitatea semnării, deoarece acest pas reprezintă un pericol pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova şi disonanţe în societate, exemplificînd prin situaţia din Găgăuzia, pe care tot ei au creat-o”, susține deputatul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав