Cutremure stiri: 502

România "nu recunoaște" rezultatele referendumului din Găgăuzia

5 feb. 2014,, 03:38   Societate
5964 24
Foto: epochtimes-romania.com
România consideră ca "nul și neavenit" referendumul, care a avut loc pe 2 februarie în Găgăuzia cu privire la politica externă a Republicii Moldova și statutul suspendat de independență al Găgăuziei, în conformitate cu care, în cazul unirii Moldovei cu România, Găgăuzia devine în mod automat un stat independent. Potrivit agenției de știri Agerpres, acest lucru a fost declarat de Ministrul de Externe al României, Titus Corlățean.

"Susţinem poziţia guvernului Republicii Moldova referitor la aşa-zisul referendum în sensul că acesta a avut loc cu încălcarea deciziilor instanţelor din Republica Moldova, care au stabilit, în mod limpede, caracterul ilegal, neconstituţional al pretinsei consultări", - a declarat ministrul . În aceste condiții , în opinia sa, rezultatele referendumului "nu pot produce niciun fel de efecte juridice". Șeful diplomației române, a opinat că toate eforturile actorilor politici din Republica Moldova ar trebui îndreptate în direcţia apropierii de Uniunea Europeană.

La 2 februarie în Găgăuzia a avut loc un referendum la care pentru independența suspendată a Găgăuziei au votat 98,09 % dintre participanții la referendum, împotrivă - 1,9%; pentru aderarea la Uniunea Vamală - 98,47 % , împotrivă - 1,52%; pentru aderarea la UE - 2,77 %, împotrivă - 97,22 % . Prezența la vot a fost de 70,42 % .

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав