X 
Cutremure stiri: 506

Un președintele de stat reacționează la arestul directorului liceului „Lucian Blaga”

6 feb. 2014,, 11:45   Politică
4004 3
Foto: noi.md
Preşedintele României, Traian Băsescu, consideră că reţinerea directorului liceului cu predare în baza grafiei latine „Lucian Blaga” din Tiraspol, Ion Iovcev, a contabilei şi a şoferului de la liceu reprezintă o provocare menită să tensioneze situaţia din Transnistria.

Potrivit unui comunicat al administraţiei prezidenţiale, Traian Băsescu consideră inacceptabil tratamentul față de şcolile cu predare în limba latină din Transnistria şi cere Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) să intervină de urgenţă.

„Cei trei reprezentanţi ai liceului aveau asupra lor banii pentru plata datoriilor anterior reclamate şi a salariilor profesorilor, bani care au fost primiţi în mod legal de la Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova. Domnul preşedinte Traian Băsescu consideră inacceptabil tratamentul la adresa şcolilor cu predare în grafie latină din Transnistria, cărora le-au fost blocate, în mod abuziv, conturile pentru a nu-şi putea plăti datoriile la chirie şi la utilităţi, iar, ulterior, le sînt confiscaţi banii necesari pentru plata datoriilor şi a salariilor profesorilor. Preşedintele României consideră că reţinerea reprezentaţilor liceului reprezintă o provocare”, menționează sursa citată.

În acest sens, Băsescu solicită OSCE şi mediatorilor conflictului transnistrean să intervină de urgenţă, în conformitate cu regulile stabilite în formatul 5+2, pentru rezolvarea situaţiei create.

Directorul liceului „Lucian Blaga”, cu predare în limba de stat, de la Tiraspol, Ion Iovcev, contabila şi şoferul instituţiei au fost reţinuţi, miercuri, de către securitatea transnistreană în zona satului Parcani, în apropiere de Tiraspol. Ulterior aceștia au fost eliberați.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав