X 
Cutremure stiri: 502

Există riscul apariţiei unei noi Transnistrii în Moldova – declarație

7 feb. 2014,, 14:12   Politică
5986 6
Foto: ipn.md
Inițiativa privind retragerea calității de membru al Guvernului bașcanului UTA Găgăuzia este periculoasă și poate genera un nou conflict între autoritățile din regiune și cele de la Chișinău. De această părere este președintele Centrului de Tineret „Piligrim-Demo” de la Comrat, Mihail Sirkeli.

El a declarat pentru TRIBUNA că nu există niciun fel de motive pentru ca guvernatorul autonomiei să fie exclus din componența executivului. „Este o inițiativă periculoasă, mai ales în această perioadă. Nu văd care ar fi motivele excluderii lui, pentru că nu bașcanul a luat decizia cu privire la referendum. Această decizie aparține Adunării Populare, iar Formuzal nu a semnat niciun act juridic în acest sens, nu a virat niciun fel de mijloace. Din punct vedere juridic, nu văd care ar fi motivele ca liderul autonomiei să fie dat afară din Guvern”, a spus activistul.

Mihail Sirkeli susține că, deși referendumurile respective contravin Constituției Republicii Moldova și s-au desfășurat în pofida deciziei judecății de la Comrat, autoritățile de la Chișinău nu trebuie să ia decizii „în baza emoțiilor”. Potrivit lui, o eventuală decizie privind suspendarea calității de membru al cabinetului de miniștri „va genera un nou conflict în regiune și ar duce la crearea unei noi Transnistrii în Republica Moldova”.

Deputaţii Partidului Liberal au înaintat o iniţiativă privind lipsirea başcanului Găgăuziei de calitatea de membru al Guvernului, dat fiind faptul că Mihail Formuzal a fost implicat în referendumurile din data de 2 februarie din autonomia găgăuză, considerate de Chişinău drept ilegale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав