X 
Cutremure stiri: 506

Referendumul din Găgăuzia ar putea degenera în confruntare armată – opinie

10 feb. 2014,, 16:33   Societate
5545 6
Foto: perevodika.ru
Fostul ambasador al Georgiei la Bruxelles, Salome Samadașvili, nu exclude un posibil conflict armat în Moldova. O declarație în acest sens a fost făcută la Bruxelles ca reacție la posibilele consecințe ale referendumul desfășurat în autonomia găgăuză.

Potrivit lui Samadașvili, cu toate că referendumul nu are urmări juridice, el conține „potențial pentru reluarea recentelor acțiuni de protest împotriva intenției Moldovei de a semna Acordul de asociere și Acordul de liber schimb cu UE”. „Aceasta e și mai periculos, deoarece are potențial de a incita tendințe separatiste”, a declarat Samadașvili, citată de portalul Gagauzinfo.md.

Ex-ambasadoarea consideră că, în cazul în care relațiile dintre Moldova și Transnistria se vor îmbunătăți, referendumul găgăuz va deveni o sursă alternativă de instabilitate.

„Unii politicieni proruși de la Chișinău deja îndeamnă la organizarea unor referendumuri similare în alte regiuni ale Moldovei. În calitate de fost ambasador al Georgiei, pot spune că, în cel mai rău caz, asemenea procese pot degenera în conflicte armate. Așa s-a întîmplat în Georgia în anii '90. Războaiele civile de la noi au început de la decizia autonomiilor de a rămîne în componența URSS, iar aceste decizii au fost luate în cadrul unor referendumuri”, a menționat Salome Samadașvili.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав