Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Autoritățile europene: Republica Moldova este următorul stat care va beneficia de regim liberalizat de vize

12 feb. 2014,, 11:32   Politică
5573 5
Foto: pdm.md
Semnarea Acordului de asociere RM-UE este preconizată pentru sfîrșitul lunii august – începutul lunii septembrie. Data a fost confirmată de către comisarul european pentru extindere și politică de vecinătate a UE, Stefan Fule, în cadrul unei întrevederi care a avut loc cu președintele fracțiunii PDM din Parlamentul Republicii Moldova, Marian Lupu, după reuniunea Comitetului pentru Afaceri Politice, Drepturile Omului și Democrație al Adunării Parlamentare EURONEST, la care au participat. În acest context, președintele PDM a dat asigurări că legislativul de la Chișinău intenționează să ratifice Acordul pînă la alegerile parlamentare generale, programate în toamna acestui an.

Cu privire la liberalizarea regimului de vize în spațiul Schengen pentru cetățenii Moldovei, votul final în plenul Parlamentului European în acest sens este programat pentru perioada 24-27 februarie, la Strasbourg. Autoritățile europene au dat asigurări cu privire la o dezbatere pozitivă și un consens politic puternic, astfel ca toate procedurile oficiale la nivelul UE să poată fi finalizate în iunie-iulie curent, iar Republica Moldova să devină următorul stat vecin al UE care să beneficieze de regim liberalizat de vize.

Astăzi, Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) urmează să supună votului raportul privind liberalizarea regimului de vize pentru Republica Moldova, în cadrul ședinței de astăzi, 12 februarie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?