X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Plahotniuc a devalorizat declarațiile lui Lupu

14 feb. 2014,, 03:52   Politică
10041 4
Foto: tribuna.md
Prim-vicepreședintele PDM, proprietarul de facto al formațiunii, Vladimir Plahotniuc a anunțat, în seara zilei de 13 februarie, că patru membri ai PDM din regiunea găgăuză, care au participat la referendumul din 2 februarie, au fost excluși din formațiune, fără a da nume.

Potrivit lui Plahotniuc, decizia a fost adoptată unanim de membrii Consiliului Politic Naţional al formațiunii, care s-a reunit în după amiaza zilei de astăzi.

"Este vorba despre patru reprezentanţii ai partidului care au participat la referendumul ilegal din Găgăuzia. Motivele care au stat la baza acestei decizii sînt două: am avut nenumărate întîlniri cu ei şi le-am explicat despre pericolul referendumului, însă ei oricum au participat la plebiscit şi cel de al doilea motiv este că au încălcat disciplina de partid", a menţionat Plahotniuc.

Decizia impusă și enunțată de Plahotniuc vine în detrimentul asigurărilor date recent de liderul formal al PDM, Marian Lupu.

Lupu a declarat, acum două zile, într-un interviu pentru publicația Kommersant că, nimeni din organizatorii plebiscitului nu va fi tras la răspundere, deoarece nu există motive. ”Consecințe pot fi doar pentru acele persoane, care conștient și intensiv merg împotriva legislației în vigoare. Aici sînt multe detalii, dar pot spune că în planul de deciziei al APG (privind petrecerea referendumului – n.r.) este greu să găsește încălcare de lege. În prevederile normative găgăuze există o poziție care ține strict de posibilitatea unor astfel de exerciții”, a spus sursa citată.

Lupu a lăsat să se înțeleagă că nici pe linie de partid nu va fi nimeni pedepsit pentru organizarea și participarea la referendum, chiar dacă decizia de organizare a referendumului a fost susținut și promovată de președintele Adunării Populare, Dmitri Constantinov, membru al PDM și șeful fracțiunii PDM din APG, Demian Caraseni. ”Vom continua discuțiile pe intern în partid, dar nu avem de gînd să încălcăm promisiunea dată privind autonomia”, a încheiat președintele formal al PDM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?