Cutremure stiri: 502

Adunarea Populară a Găgăuziei aprobă rezultatele referendumurilor din 2 februarie 2014

14 feb. 2014,, 12:26   Societate
3087 0
Foto: gagauzinfo.md
Adunarea Populară a Găgăuziei (APG) desfăşoară vineri o şedinţă specială în cadrul căreia planifică aprobarea rezultatelor referendumurilor desfăşurate pe 2 februarie 2014.

Reprezentantul APG a comunicat agenţiei "Infotag" că deputaţii intenţionează să discute subiectul cu privire la convocarea unei adunări a deputaţilor de toate nivelele din autonomie, pe care autorităţile Găgăuziei consideră raţional de a o desfăşura deja în mai.

În legătură cu reacţia dură a autorităţilor centrale faţă de referendumurile desfăşurate de autorităţile Găgăuziei (judecătoria Comrat le-a declarat ilegale, iar Procuratura Generală a Republicii Moldova a intentat un şir de dosare penale în baza articolului "Samavolnicie" - "I") anumite persoane din autonomie pun întrebarea cu privire la necesitatea restabilirii republicii Găgăuze, proclamate în 1990.

În cadrul primului referendum - consultativ - populaţia autonomiei, prin majoritatea voturilor, s-a pronunţat pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. Iar în cadrul celui de-al doilea referendum, consultativ, locuitorii au susţinut ideea autorităţilor locale cu privire la statutul suspendat al Găgăuziei, care îi oferă dreptul la autodeterminare în cazul în care Republica Moldova îşi va pierde statutul juridic, ceea ce în opinia găgăuzilor înseamnă unirea cu România.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав