X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Studiu: în 2050 o parte a Europei ar putea fi inundată

17 feb. 2014,, 02:19   Ştiinţă şi IT
6910 1
Foto: edukation.com.ua
Grupul de experți condus de profesorul Jean-Pascal van Ypersele de la Universitatea Libera din Bruxelles, care este, de asemenea, vice -președinte al Comisiei interguvernamentale privind schimbările climatice, afirmă că o parte din Europa la mijlocul acestui secol este amenințată de dezastru.

Experții sînt de părere că inundațiile, care afectează în prezent Marea Britanie sînt doar un "prim apel" care avertizează despre inundarea iminentă a întregului continent european.

Ypersele este sigur de faptul că inundațiile nu sînt cauzate de creșterea nivelului mării, ci de creșterea intensă a volumului de precipitații . De altfel, acest lucru este, potrivit profesorului, o consecință a topirii ghețarilor arctici.

Potrivit expertului, topirea gheții schimbă temperatura Oceanului Planetar, iar aceasta, la rîndul său, perturbă sistemul maselor de aer. Concentrația de vapori în atmosferă este în creștere, iar acest lucru duce la precipitații abundente și de lungă durată.

În conformitate cu prognoza lui Ypersele, în următoarele trei decenii în Europa se așteaptă inundații sistematice, iar după 2050 situația se va înrăutăți. Oceanul va inunda Londra, Copenhaga, Rotterdam, Amsterdam, Anvers.

Omul de știință recomandă UE, în ciuda dificultăților economice, să înceapă urgent pregătirea pentru contracararea pericolului iminent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?