X 
Cutremure stiri: 502

Ministerul Agriculturii afirmă că alocă subvenţii indiferent de apartenenţa politică (VIDEO)

17 feb. 2014,, 15:47   Societate
3751 0
Foto: noi.md
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare alocă subvenţii fermierilor în scopuri de dezvoltare şi nicidecum nu asociază acest fapt cu apartenenţa politică a agricultorilor.

Potrivit agenţiei "Infotag", ministrul Vasile Bumacov a spus luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că "producătorii agricoli pot să fie liniştiţi pentru politica autorităţilor în privinţa anumitor raioane şi în prejudiciul altora".

"Există zvonuri că subvenţiile se alocă mai mult în raioanele de nord, însă nu este aşa – nimeni nu va fi uitat. Nu există discriminare în bază de raioane, deoarece autorităţile, în primul rînd, sînt interesate de dezvoltarea ramurii. În lista raioanelor care beneficiază de cele mai multe subvenţii excelează Cahul, apoi Edineţ, Căuşeni, Ştefan Vodă, Rîşcani, Cantemir. Pe ultimul loc se află Bălţi şi Chişinău", a menţionat acesta.

Potrivit lui Bumacov, "autorităţile se ghidează de necesitatea de a aloca subvenţii nu ca un gest de binefacere, dar în cadrul politicii de dezvoltare a ramurii".

"Este important ca fermierii noştri să ştie despre suportul din partea statului. Pregătim numeroase proiecte de creditare, subvenţionare nerambursabilă. Este simplu de obţinut un astfel de suport, prin urmare, cel ce afirmă contrariul nu a încercat niciodată", este convins ministrul.

Bumacov a comunicat că "în timpul apropiat se prevede semnarea unor proiecte importante, printre care un proiect comun de susţinere a producătorilor de fructe cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) în sumă de 100 de milioane de lei".

De asemenea, ministrul a spus că în timpul apropiat este preconizată demararea lucrărilor de construcţie a centrelor agroalimentare, atît la Chişinău, cît şi în localităţi, fapt ce va oferi producătorilor autohtoni posibilitatea de a-şi vinde mărfurile.

"Pentru fermierii începători aş dori să spun că gospodăria agricolă nu este un business mai riscant decît celelalte. Cel mai important este să nu vă daţi bătuţi şi atunci totul veți reuși", a subliniat acesta.

Săptămîna trecută Guvernul a repartizat sursele din Fondul de subvenţionare în agricultură. Pentru anul 2014, în aceste scopuri au fost alocate 500 de milioane de lei – cu 100 de milioane mai mult decît în 2013.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав