X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Blocul pentru militari din Chişinău va fi dat în exploatare către sfîrşitul anului 2015

18 feb. 2014,, 09:00   Societate
3584 2
Foto: elldor.info
Blocul de locuit destinat militarilor garnizoanei din Chişinău şi familiilor acestora, din strada Vasile Lupu din Chişinău, va fi dat în exploatare către sfîrşitul anului 2015.

Potrivit agenţiei "Infotag", la un briefing organizat luni cu acest prilej, ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a anunţat că, astfel, 111 persoane incluse pe listele de aşteptare sau aproape o zecime din numărul celor nevoiaşi vor fi asiguraţi cu locuinţe.

S-a decis ca pe acest teren, care aparţine Ministerului Apărării, cu suprafaţa totală de 1,234 ha, să fie construite blocuri de locuit. Concursul pentru construcţia acestora a fost cîştigat de compania privată „Alstconstruct” din capitală. Apartamentele vor fi vîndute militarilor la un preţ mediu de 320 de euro pe metru pătrat, mult mai mic decît preţul de piață. În total, putem miza pe 5200 de metri pătraţi”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, lucrările vor începe în baza fondurilor de 1,68 milioane de euro pe care le vor aloca autorităţile. Proiectul are o valoare totală de 3 milioane de euro. Se presupune că restul banilor vor fi obţinuţi din comercializarea apartamentelor din clădirile vecine, construite pe acelaşi teren. Blocul de locuit are o amplasare excelentă, avînd în preajmă o magistrală cu trafic intens, o grădiniţă de copii, o şcoală şi un magazin, iar nu departe – o zonă verde şi lacul „Valea Morilor”.

Marinuţa a ţinut să sublinieze faptul că acesta este primul exemplu de parteneriat public-privat de acest gen la Ministerul Apărării.

„Nu ne vom opri la cele realizate, pentru că problema locuinţelor cere demult o soluţie radicală. Cred că deja anul acesta vom începe construcţia unui alt bloc, după metoda ipotecară”, a mai spus ministrul Apărării.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?