Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 271
Transnistria stiri: 1417

Formuzal s-a adresat lui Voronin cu o rugăminte

18 feb. 2014,, 12:10   Societate
7026 4
Foto: vfokuse.md
Bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, a făcut un apel către liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, să elibereze Moldova de criminalitatea asociată cu Partidul Democrat și să nu încheie cu acest partid niciun acord de coaliție. Acest lucru este afirmat într-o scrisoare trimisă de Formuzal lui Voronin. Bașcanul intenționează să trimită o astfel de scrisoare tuturor partidelor.

„Analizînd documentele de program ale PCRM și urmărind discursurile colegilor Dumneavoastră, se poate constata că tema eradicării corupției politice și a criminalității în Republica Moldova este una dintre activitățile centrale ale partidului condus de Dvs. Prin urmare, pe lîngă atenția Dumneavoastră, probabil, nu a trecut inițiativa de decriminalizare a puterii de stat, exprimată în urmă cu o lună. Un șir de forțe politice care și-au exprimat sprijinul pentru acest scop au subliniat în mod justificat că desfășurarea reformelor eficiente și dezvoltarea sistemului democratic din Republica Moldova sînt posibile numai în cazul în care instituțiile guvernamentale vor fi eliberate de influența grupurilor criminal-oligarhice. Susținătorii decriminalizării puterii au mai atras atenția societății asupra faptului că numeroasele exemple de utilizare criminală a puterii sînt într-un fel sau altul legate de activitatea Partidului Democrat. Drept metodă de purificare a instituțiilor statale de elemente criminale legate de PDM li s-a propus tuturor forțelor politice care împărtășesc principiile statului de drept să-și asume angajamente politice și în cazul accederii în viitorul parlament să excludă orice acord de coaliție cu Partidul Democrat”, se spune în adresare.

Mihail Formuzal a menționat că așteaptă de la liderul comunist să-și anunțe poziția față de această inițiativă, în special cea referitoare la disponibilitatea partidului de a-și asuma angajamentele politice corespunzătoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав