Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

KGB-ul transnistrean se teme de provocări din partea structurilor de forță ale Moldovei

19 feb. 2014,, 11:53   Societate
3023 0
Foto : noi.md
Serviciul de presă al KGB-ului autoproclamatei RMN a difuzat o declarație referitoare la ultimele afirmații ale procurorului general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin.

Astfel, KGB-ul transnistrean își exprimă îngrijorarea față de declarațiile lui Gurin, din care reiese că „organele de drept ale Moldovei întreprind măsuri active în privința reprezentanților puterii de stat a RMN în vederea stabilirii datelor personale ale acestora”.

„Potrivit lui Corneliu Gurin, în privința persoanelor, care în opinia organelor de drept ale Republicii Moldova, prin acțiunile sale încalcă legislația Moldovei, vor fi aplicate măsuri restrictive, inclusiv arestarea și anunțarea în căutare internațională. Astfel, un funcționar de rang înalt vorbește direct despre posibilitatea privațiunii de libertate a cetățenilor Transnistriei sub pretexte inventate. Mai mult, potrivit datelor de care dispune KGB, în Moldova deja au fost intentate dosare penale în privința unor colaboratori ai organelor de drept ale Transnistriei”, se menționează în declarația Serviciului de presă al KGB-ului transnistrean.

În situația creată, KGB-ul RMN recomandă „reprezentanților organelor de drept, conducătorilor organelor puterii de stat din regiunea transnistreană să evite călătoriile pe teritoriul Moldovei”. Totodată, KGB-ul transnistrean își exprimă îngrijorarea în legătură cu posibilele provocări față de alte categorii de locuitori ai Transnistriei din partea organelor de drept ale Republicii Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?