Cutremure stiri: 506

Autorităţile Moldovei au facilitat activitatea investitorilor

20 feb. 2014,, 10:33   Societate
3088 0
Foto : noi.md
Agenţii economici care importă materie primă utilizată la fabricarea unor produse destinate exportului nu vor plăti TVA şi taxe vamale, în cazurile în care procesul de producţie şi export va dura mai puţin de 180 de zile, transmite NOI.md.

Guvernul a aprobat un regulament în acest sens,care prevede facilitarea activităţii investitorilor. Regulamentul se va aplica pentru importul de materie primă, materialelor, accesoriilor, ambalajului primar şi articolelor de completare importate. Termenul de plată a TVA-ului şi taxei vamale pentru importul acestor mărfuri va fi prelungit cu 180 de zile, iar dacă marfa obţinută după prelucrare va fi exportată în termenul stabilit, taxele nu se vor achita.

Potrivit vicepremierului, ministrului Economiei, Valeriu Lazăr, documentul are drept scop fluidizarea procesului de producţie industrială în Republica Moldova şi facilitarea administrării fiscale. Astfel, agenţii economici nu-şi vor imobiliza mijloacele circulante necesare în procesul de producţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав