Cutremure stiri: 506

Rusia cere opoziţiei ucrainene să înceteze vărsarea de sînge

20 feb. 2014,, 10:40   Externe
3239 1
Foto : podrobnosti.ua
Ministerul rus al Afacerilor Externe a făcut publică astăzi o declaraţie în legătură cu violenţele din Kiev.

În urma activităţii criminale a forţelor radicale de opoziţie, la Kiev şi într-o serie de alte oraşe ucrainene s-a vărsat sînge. Se înregistrează morţi şi răniţi atât în rîndul populaţiei civile, cît şi a organelor de ordine, care îşi îndeplinesc datoria de a păstra ordinea publică.

În regiunile vestice din Ucraina au fost ocupate clădiri ale sediilor de poliţie, procuratură şi armată. Tineri radicali îşi bat joc de poliţişti şi militari, rănind mulţi dintre ei. În esenţă, este vorba despre acapararea în forţă a puterii.

Este supărătoare lipsa unei reacţii la acţiunile radicalilor din partea liderilor opoziţiei, care, ascunzându-se în spatele lozincilor demagogice privind apărarea democraţiei şi valorilor europene, tolerează revoluţia „maro”.

Nu vedem o reacţie coerentă nici din partea structurilor şi politicienilor europeni, care refuză să recunoască că întreaga responsabilitate pentru acţiunile forţelor radicale în Ucraina o poartă opoziţia.

Partea rusă cere ca liderii din „piaţă” (Maidan) să oprească vărsarea de sânge în ţara lor, să reia urgent dialogul cu autorităţile legitime, fără ameninţări şi ultimatumuri.

Ucraina este pentru Rusia un stat prieten şi frăţesc, un partener strategic şi vom folosi toată influenţa noastră pentru ca în această ţară să se stabilească din nou pacea şi liniştea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав