Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Ponta despre marea provocare la adresa Moldovei

21 feb. 2014,, 13:14   Societate
3622 1
Foto: noi.md
Autoritățile române vor continua să susțină parcursul european al Republicii Moldova, indiferent de conflictele politice care există la București. Declarația a fost făcută astăzi de premierul României, Victor Ponta, care se află într-o vizită oficială la Chișinău.

Potrivit lui Ponta, chiar dacă își demonstrează în mod diferit sprijinul pentru Moldova, forțele politice din România vor continua să susțină acest demers prin acțiuni concrete.

„I-am asigurat și pe prim-ministru, și pe președintele Parlamentului că, indiferent de bătăliile politice care există la București, toți susținem integrarea Republicii Moldova în UE. Unii într-un fel, alții în alt fel, unii mai eficient, ații mai puțin eficient. Cert este că toate forțele politice de la București susțin integrarea europeană”, a precizat Ponta.

Totodată, premierul român a ținut să precizeze că marea provocare pentru Moldova în demersurile ei de integrare europeană rămîne a fi implementarea standardelor europene în toate domeniile de activitate.

„Moldova are nevoie de intenții frumoase, de sprijin, dar și de lucruri concrete, care să dovedească că atașamentul pentru ideea integrării este o alegere corectă, care se va reflecta în viața de zi cu zi. Aceasta este marea provocare. România are dorința de a face mai mult și mai repede ca Moldova să se integreze în tot ceea ce înseamnă reguli, stabilitate europeană”, a conchis Ponta.

La rîndul său, premierul Iurie Leancă a mulțumit delegației de la București pentru sprijinul acordat Moldovei.

Menționăm că în cadrul vizitei delegației române la Chișinău, reprezentanții celor două guverne au semnat două acorduri de colaborare, unul în domeniul educației și altul – cu privire la ajutorul reciproc pentru intervenții transfrontaliere în caz de urgențe medicale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав