X 
Cutremure stiri: 506

Expert: Dacă în Ucraina nu va fi stabilitate, situaţia din Moldova şi Transnistria se va încinge

21 feb. 2014,, 15:55   Politică
5408 4
Foto : tiras.ru
„Dacă în Ucraina nu va fi stabilitate, situaţia din Moldova şi Transnistria se va acutiza”, consideră președintele Asociaţiei Politologilor Independenţi, Andrei Safonov.

Solicitat de "Infotag", expertul a menţionat că Ucraina "este la un pas de un război civil de amploare, dezbinare teritorială, paralizare a puterii".

"Acum susţinătorii şi oponenţii integrării europene a Moldovei vor fi ispitiţi să recurgă la demonstraţii în masă. Ambele părţi au numeroase argumente în favoarea propriilor idei. În Transnistria însă evenimente din Ucraina generează frică pentru soarta "porţilor spre est". Dacă haosul şi ciocnirile din Ucraina vor deveni o realitate de durată, acest fapt va complica accesul Transnistriei la pieţele externe", consideră Safonov.

Potrivit lui, "un maidan în Transnistria este imposibil, deoarece destabilizarea din regiune va fi folosită de Chişinău şi aliaţii săi".

Vorbind despre negocierile pe marginea conflictului transnistrean, Safonov a menţionat că autorităţile Moldovei ar dori foarte mult venirea la putere în Kiev a forţelor care vor bloca Transnistria din est.

"Totodată, orice forţă din Ucraina conştientizează că interesele acesteia constau în păstrarea Transnistriei ca o barieră împotriva pericolului român. Dar cu Ucraina sau fără, impasul în negocierile dintre Republica Moldova şi RMN persistă", consideră acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав