Cutremure stiri: 505

Recean dezvăluie principala realizare a MAI în 2013 (VIDEO)

24 feb. 2014,, 12:18   Societate
3841 0
Foto: noi.md
Mai multe subdiviziuni ale Ministerului Afacerilor Interne au fost depolitizate și au devenit structuri autonome pe parcursul anului 2013. Cel puțin asta susține ministrul de interne, Dorin Recean, care a prezentat astăzi un raport pe marginea activității instituției pentru anul 2013.

Potrivit lui Recean, mai independente au devenit Inspectoratul General al Poliției, Poliția de Frontieră, Departamentul Situații Excepționale și detașamentul de carabinieri.

„Nuanța politică este foarte importantă, întrucît a fost realizată o delimitare strictă între politic și politici, în cadrul structurilor MAI-ului. Activitatea operațională va duce la aceea că scenarii de genul celor din 7 aprilie 2009 nu vor mai fi posibile. Poliția a devenit absolut autonomă. MAI poate gestiona această structură doar prin intermediul bugetului și structurii organizatorice”, a explicat Recean.

Ministrul a menționat că o altă realizare importantă a MAI-ului în 2013 a fost reorganizarea poliției, astfel încît tot mai mulți polițiști au început să-și desfășoare activitatea pe teren. Totodată, Recean a făcut referire și la acțiunile întreprinse de minister pe calea integrării europene a țării. „MAI au lucrat intens pentru a asigura agenda de integrare europeană. 72 la sută din activități necesare în vederea liberalizării regimului de vize cu UE au fost executate de MAI”, a precizat Recean.

Potrivit lui Recean, creșterea în 2013 a încrederii populației în structurile MAI, dar și în poliție, cu 7 la sută și, respectiv, 9 la sută este, de asemenea, un lucru salutabil.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав