Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Liberalii CONTESTĂ la Curtea Constituțională legea votată de deputați „CU GÎNDUL LA VACANȚĂ” (VIDEO)

24 feb. 2014,, 12:45   Politică
4487 1
Foto: noi.md
Deputații din Partidul Liberal au depus o sesizare la Curtea Constituțională, prin care solicită magistraților să se pronunțe pe marginea constituționalității Legii privind indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă şi alte prestaţii de asigurări sociale. Potrivit PL, începînd cu 1 aprilie, cînd legea intră în vigoare, indemnizațiile pentru creșterea copilului se vor înjumătăți. Asta deoarece în cazul în care mama copilului va decide să revină la serviciu mai devreme de 3 ani de la nașterea lui, ea riscă să piardă o parte din indemnizație, relatează NOI.md.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, susține că proiectul a fost votat de Parlament în preajma sărbătorilor de iarnă, deputații nefiind atenți la ceea ce votează.

„Legea a fost adoptată în ultima zi a sesiunii parlamentului, în care deputații, cu valiza în mînă, se gîndesc la vacanță și aici interesul față de copii este lăsat pe seama celor care sînt responsabili de elaborarea acestui proiect de lege”, a spus Mihai Ghimpu.

Liderul PL susține că în ultimii ani, în Republica Moldova mortalitatea depășește natalitatea, iar în aceste condiții guvernarea trebuie să ofere mai mult ajutor la naștere, dar nu să lipsească familiile de acest ajutor. Totodată, PL a criticat șeful statului de faptul că a promulgat legea și nu a reacționat la demersul PL.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав