Cutremure stiri: 506

Andrievschi: Rechemarea ambasadorului din Ucraina denotă că Rusia este îngrijorată

24 feb. 2014,, 14:27   Politică
4624 2
Foto: gzt.md
„Chemarea ambasadorului Rusiei din Ucraina, Mihail Zurabov, pentru consultări la Moscova în legătură cu tensionarea situației din țară este un lucru normal. Rusia este îngrijorată de cele întîmplate și trebuie să decidă cum să-și construiască relațiile cu noua putere din Ucraina. Totodată, acesta este un mesaj clar pentru Europa și SUA că Rusia este nemulțumită de forma de schimbare a puterii în Ucraina, pe care o consideră lovitură de stat. De regulă, după asta se face o pauză, de pe urma căreia la fel se pot trage niște concluzii. În scurt timp lucrurile se vor clarifica”, a comentat pentru NOI.md analistul politic Vitalie Andrievschi invitația ambasadorului rus Zurabov la Moscova.

Potrivit analistului, dacă noile autorități de la Kiev nu vor întreprinde acțiuni provocatoare în privința flotei militare ruse de la Marea Neagră, Rusia nu va interveni serios în situația din Ucraina. Relațiile dintre cele două state nu ar trebui să suporte schimbări serioase.

„Situația se va clarifica după ce Ucraina va reveni în cadrul constituțional. În cazul în care Maidanul ar fi fost localizat și lichidat, cele întîmplate ar fi fost calificate drept tentativă de lovitură de stat. Însă a cîștigat opoziția, de aceea aceasta se numește victorie a forțelor progresiste, revoluție democratică etc., etc. A fost deja anunțată data alegerilor prezidențiale și parlamentare anticipate, iar asta înseamnă că reinstituirea cadrului legal nu se va lăsa așteptată. Iată atunci vom vedea cum Rusia își va construi relațiile ulterioare cu Ucraina. Despre faptul că în aceste relații se așteaptă timpuri grele se poate judeca după planurile foarte serioase ale Europei. Se vehiculează deja sume astronomice de la 20 pînă la 35 de miliarde de euro, pe care UE și SUA le vor acorda Ucrainei în calitate de asistență. Se propune deja elaborarea unui „plan Marshall” pentru Ucraina. Este evident că politicienii occidentali au însușit lecția și de acum încolo vor fi mult mai atenți și mai serioși față de această regiune”, a conchis Andrievschi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав