X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

UE va semna Acordul de Asociere cu Ucraina după formarea unui guvern în urma alegerilor de la 25 mai

24 feb. 2014,, 17:30   Externe
5541 4
Foto: unian.net
Semnarea unui Acord de Asociere cu UE de către Ucraina a fost legată luni de Comisia Europeană de formarea unui guvern în urma alegerilor anticipate de la 25 mai, executivul comunitar reamintind că orice ajutor financiar este condiționat de reforme economice. Acordul comercial și de investiții pe care l-am propus este încă pe masă', a declarat Olivier Bailly, purtător de cuvînt al CE, în cadrul briefingului de presă cotidian. El a exclus semnarea unui astfel de acord înainte de formarea unui nou guvern ales în Ucraina.

'Trebuie mai întîi să lăsăm să treacă perioada de tranziție' politică începută sîmbătă în Ucraina, urmînd ca semnarea unui astfel de acord să fie discutată după 25 mai, 'odată ce noul guvern va fi format', a adăugat el. Bailly a subliniat că Bruxellesul nu pune sub semnul îndoielii legitimitatea actualului guvern, dar a precizat că un guvern ales este garantul 'unui alegeri pe deplin suverane'.

Olivier Bailly a reamintit că o susținere economică și financiară europeană pentru Ucraina este condiționată de realizarea în această țară a unor reforme economice.

'Sîntem gata să ajutăm, cu condiția să aibă loc reforme economice în Ucraina', a subliniat Bailly, în condițiile în care noile autorități ucrainene au solicitat 35 de miliarde de dolari ajutor financiar de la comunitatea internațională pentru a evita falimentul.

Purtătorul de cuvînt a confirmat că sînt discutate mai multe opțiuni pentru acordarea de asistență financiară Ucrainei. 'UE lucrează la un pachet de sprijin economic internațional pentru Ucraina — cu sprijin pe termen scurt, mediu și lung pentru a răspunde provocărilor economiei ucrainene', a spus Olivier Bailly, precizînd că este prea devreme pentru a alege între opțiunile posibile.

El nu a confirmat informațiile privind organizarea unei conferințe a donatorilor, dar a precizat că Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Catherine Ashton, care se află în prezent la Kiev, ar putea comenta acest subiect în cursul zilei.

'Personal, nu știu să se fi luat vreo decizie privind organizarea unei astfel de conferințe, dar întrucît Înaltul Reprezentant Catherine Ashton este în prezent la Kiev sînt sigur că va fi prima care va comenta dacă o astfel de variantă se confirmă', a apreciat Bailly.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?