X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Expert: În timpul apropiat Ucraina va fi mai pasivă în procesul de reglementare a conflictului transnistrean

25 feb. 2014,, 13:14   Societate
3215 0
Foto: mfa-pmr.org
"În viitorul apropiat nu trebuie să ne aşteptăm la acţiuni decisive din partea autorităţilor ucrainene în privinţa reglementării conflictului transnistrean", este convins fostul ministru de externe al autoproclamatei RMN, Vladimir Iastrebciak.

Expertul a comunicat agenţiei "Infotag" că, actualmente, pentru Kiev este mai important să clarifice situaţia din politica internă a propriului stat.

Potrivit lui, "conducerii ucrainene îi rămîne doar să se bazeze pe autoritatea personală a ambasadorului Serghei Pirojkov şi experienţa lui bogată de gestionare a situaţiei (Pirojkov este veteranul corpului diplomatic din Moldova - "I").

"Chişinăul oficial însă va avea ocazia să vorbească despre forţarea integrării europene şi să exploateze evenimentele sîngeroase de la Kiev pentru a mobiliza populaţia republicii. De altfel, şi opoziţia din Moldova va încerca să folosească protestele din Ucraina pentru realizarea propriilor scopuri", consideră Iastrebciak, concluzionînd că şi puterea, şi opoziţia din Moldova, apelînd la forţele externe şi încercînd să atragă cît mai multă atenţie asupra Republicii Moldova, vor întreprinde tentative de a speria Occidentul cu o repetare a scenariului ucrainean, folosind această frică în avantajul lor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав