X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Noi divergențe între liberali și liberal-democrați în CMC

27 feb. 2014,, 12:44   Societate
3043 1
Foto: noi.md
Noi neînțelegeri în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău, după ce președintele fracțiunii PLDM, Ghenadie Dumanschi, i-a acuzat pe consilierii liberali de faptul că nu susțin integrarea europeană a țării, prin refuzul de a semna o declarație publică în acest sens.

Dumanschi i-a îndemnat pe consilierii fracțiunii PL să dea la o parte interesele de partid și să se alăture demersului de sprijinire a integrării europene.

„Astăzi CMC urma să semneze o declarație de condamnare a acțiunilor de sabotare la adresa parcursului european, dar două fracțiuni din CMC au refuzat semnarea acestei declarații. Noi înțelegem că consilierii PCRM nu au semnat pentru că au interdicție de la conducerea partidului, dar nu putem înțelege refuzul fracțiunii PL”, a menționat liberal-democratul Ghenadie Dumanschi.

În replică, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a respins acuzațiile liberal-democraților, calificînd declarația lui Dumanschi drept o glumă. Acesta a precizat că fracțiunea PL este dispusă să voteze declarația publică.

„Votăm declarația chiar acum. De ce faceți circ? Am ajuns astăzi să fim acuzați că nu susținem integrarea europeană? Asta va fi o glumă care va crea poate amuzament în timpul campaniei electorale. O să vedem cum procedăm pe viitor în ceea ce privește dublele standarde și fățărnicia”, spus Chirtoacă.

Anterior și liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat că aleşii locali din partea Partidului Liberal au refuzat să semneze declaraţia publică de susținere a integrării europene a ţării.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав