Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Preşedintele Nicolae Timofti consideră liberalizarea regimului de vize primul pas pe calea aderării Moldovei la UE

28 feb. 2014,, 10:05   Politică
3135 1
Foto: noi.md
Preşedintele Nicolae Timofti consideră decizia Parlamentului European de liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii Moldovei drept "primul pas pe calea aderării Moldovei la Uniunea Europeană". Potrivit agenţiei "Infotag", despre aceasta şeful statului a declarat în cadrul unui briefing susţinut joi.

"Aceasta este o decizie istorică, pe care am salutat-o cu mare plăcere şi bucurie. Sper că la începutul verii sau poate chiar mai devreme, potrivit calculelor mele, la finele lunii mai – începutul lunii iunie cetăţenii Moldovei vor putea călători în UE fără vize. Această decizie reprezintă o apreciere a eforturilor întreprinse de autorităţile Republicii Moldova pe parcursul ultimilor ani, de adaptare a cadrului legal şi de implementare a altor măsuri necesare", a spus Timofti.

Preşedintele a spus că acesta "este primul pas pe calea aderării Moldovei la Uniunea Europeană", menţionînd că "mai sînt multe de făcut".

"Trebuie să respectăm anumite reguli. Acestea nu sînt complicate, dar conţin multe aspecte noi. Acest fapt este folosit de inamicii integrării europene, care induc cetăţenii în eroare. De aceea trebuie mai bine să explicăm oamenilor sensul reformelor", a subliniat Timofti.

Parlamentul European a votat joi pentru liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii Moldovei, care deţin paşapoarte biometrice. Potrivit unor date confirmate, pentru liberalizare au votat 460 de deputaţi, "împotrivă" – 40, 10 s-au abţinut. Decizia urmează a fi aprobată de Consiliul UE, care o va examina în aprilie. Anterior s-a comunicat că decizia poate intra în vigoare începînd cu 1 iulie 2014.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?