Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Aeroportul din Crimeea ar fi fost ocupat de militari ruși

28 feb. 2014,, 10:39   Externe
4238 5
Foto: academic.ru
Militari ruși purtînd căști și veste antiglonț, precum și transportoare blindate s-au instalat pe perimetrul aeroportului internațional Belbek din Simferopol - capitala republicii autonome Crimeea (sudul Ucrainei), unde în ultimele trei zile s-au amplificat tensiunile separatiste, informează Interfax-Ukraina.

Potrivit agenției de presă menționate, aproximativ 10 camioane și mai multe transportoare blindate (TAB-uri) s-au apropiat joi noaptea, în jurul orei locale 23:00, de aeroportul Belbek din Simferopol (capitala republicii autonome Crimeea), însoțite de poliția militară rutieră și soldați ruși cu căști de protecție și veste antiglonț.

Agenția de presă menționată scrie că a aflat dintr-o 'sursă militară competentă' din Sevastopol, unde este dislocată baza navală rusă, că aceștia au sosit pentru a preveni 'venirea unor combatanți'.

Militarii, care au luat poziție în perimetrul aeroportului, au desfășurat un transportor de comunicații și dau impresia că se află în așteptarea unui ordin.

Joi seara, cîteva mașini cu persoane civile înarmate s-au apropiat de garnizoana militară din Liubimovka, nu departe de aeroport, însă au plecat după scurt timp.

Ministrul ucrainean de interne, Arsen Avakov, a condamnat vineri ocuparea aeroportului de către militari, conform Reuters.

Șeful Statului Major, comandantul șef al armatei ucrainene, amiralul Iuri Iliun, a fost internat joi seara în spitalul militar din Sevastopol, mai scrie Interfax-Ukraina.

Potrivit AFP, persoane în uniforme, cu Kalașnikov în mîini, — militanți proruși — patrulează în afara aeroportului din Simferopol, deciși să captureze eventuali naționaliști ucraineni care ar căuta să vină în capitala acestei republici autonome, zdruncinată de tensiuni separatiste.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав