X 
Cutremure stiri: 500

Bancherii sugerează populației să nu se grăbească să cumpere valută

28 feb. 2014,, 14:55   Economie
4544 1
Foto: noi.md
„Nu se atestă nicio agitație în privința cererii de valută. Banca noastră activează în regim normal, noi îndeplinim toate solicitările clienților, care se referă la vînzarea și cumpărarea oricărei valute, nu există niciun deficit de lei”, a declarat pentru NOI.md vicepreședintele băncii „UNIBANK” Ghenadie Cernei.

Portalul NOI.md i-a solicitat expertului să comenteze zvonurile recente potrivit cărora unele bănci și case de schimb valutar, sub pretextul lipsei de lei, au încetat să mai cumpere valută străină. Bancherul a răspuns și la întrebarea care îi frămîntă pe oameni: trebuie sau nu să se grăbească să cumpere euro și dolari SUA?

„Nu-mi place să dau sfaturi în asemenea probleme. Voi aminti doar regula de aur: în condiții de panică trebuie păstrat calmul. Or, în asemenea situație deciziile de moment de regulă sînt greșite. Opriți-vă și gîndiți-vă! Și neapărat veți găsi soluția cea bună”, a menționat Cernei.

În schimb, directorul filialei din Comrat a „Băncii Sociale”, Afanasie Civîrlîc, este optimist.

„Nu vă sfătui să vă lăsați cuprinși de panică și să alergați cu lei la casele de schimb. Potrivit estimărilor noastre, în a doua jumătate a lunii martie sau în aprilie, leul va reveni la pozițiile anterioare. Cît privește deficitul de lei, este o informație falsă. În toate cele nouă secții pe care le conduc în această regiune clienții sînt deserviți imediat. În cazul în care apare deficit de valută noi imediat facem legătură cu altele și ne ajutăm reciproc”, a menționat bancherul.

La solicitarea NOI.md, surse din cadrul „Agroindbank” și „Victoriabank”, de asemenea, au comunicat că nu se confruntă cu niciun fel de probleme la deservirea clienților și că dispun de rezerve de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав