Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Obama l-a amenințat pe Putin într-o conversație telefonică

2 mar. 2014,, 01:56   Externe
19053 21
Foto: nr2.ru
Președintele SUA Barack Obama în cadrul discuției telefonice cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, care a avut loc la inițiativa părții americane și a durat aproximativ o oră și jumătate, i-a declarat lui Putin că încălcarea continuă a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei din partea Rusiei ar putea afecta în mod negativ poziția țării în comunitatea internațională și va duce la o și mai mare izolare politică și economică .

„Președintele Obama a subliniat de asemenea că, în viitorul apropiat, Statele Unite ale Americii intenționează să organizeze consultări urgente cu aliații și partenerii în Consiliul de Securitate al ONU, NATO, OSCE și participanții la Memorandumul Budapesta (privind garanțiile de securitate în legătură cu aderarea Ucrainei la Tratatul de neproliferare a armelor nucleare)”.

„SUA au suspendat participarea la pregătirile pentru summit-ul "G 8", care va avea loc la Soci, la 4-5 iunie”.

Președintele Obama i-a spus lui Putin, că dacă Rusia este îngrijorată de atitudinea față de etnicii ruși și minoritățile din Ucraina," modul corect de a rezolva această problemă este prin implicarea directă a Guvernului Ucrainei și îndreptarea de observatori internaționali sub egida Consiliului de Securitate al ONU sau OSCE. Ca membru al ambelor organizații , Rusia va fi în măsură să participe la astfel de misiuni".

Președintele Obama a cerut depunerea eforturilor pentru a începe un dialog între Rusia și Guvernul ucrainean, cu asistență internațională, dacă este necesar. SUA sînt gata să participe la un astfel de proces.

" Poporul Ucrainei are dreptul de a-și determina propriul viitor. Președintele Obama a ordonat administrației să-și continue munca de urgență cu partenerii internaționali pentru a sprijini guvernul ucrainean, inclusiv asistența tehnică și financiară imediată. Pe viitor, vom continua să consultăm îndeaproape aliații și partenerii , Guvernul Ucrainei și Fondul Monetar Internațional pentru a oferi un nou ajutor considerabil guvernului, pentru a asigura stabilitatea financiară și a sprijini reformele necesare, pentru a permite Ucrainei să organizeze alegeri de succes și pentru a sprijini Ucraina pe calea viitorului democratic", - au subliniat la Casa Albă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?