X 
Cutremure stiri: 502

Ecoul Moscovei: Crimeea se va transforma într-o a doua Transnistrie

3 mar. 2014,, 15:30   Politică
6773 5
Foto : virtune.ru
„Crimeea se poate transforma într-o a doua Transnistrie”, consideră faimosul jurnalist rus, redactorul-şef al postului de radio „Ecoul Moscovei”, Alexei Venedictov.

Potrivit agenţiei "Infotag", jurnalistul a scris în blogul său că "oricum va evolua criza, Crimeea se va transforma în a doua Transnistrie – o republică Crimeea nerecunoscută de nimeni, în afară de Rusia şi vreun vanuatu".

"Acolo se vor afla bazele noastre (nu doar a flotei Mării Negre), regiunea va fi condusă de guvernanţii noştri, "aleşi de popor", va apărea o zonă neagră off-shore. Iar populaţia se va ocupa cu ceea ce se ocupa şi pînă acum. Nu contează ce cred cei de la Kiev sau la Moscova, la noi este sezon abhaz de vacanţă", consideră Venedictov.

Totodată, potrivit lui, printr-o astfel de soluţionare a problemei Crimeei, Moscova nu va obţine un guvern fidel.

"Introducerea "formaţiunilor militare neidentificate", în frunte cu comandantul suprem a regiunii militare sudice, generalul Turcenko, creează chiar şi pentru politicienii modeşti de la Kiev imposibilitatea de a fi loiali Moscovei, care a luat o parte din teritoriul ucrainean", a menţionat jurnalistul, considerând că acest fapt va însemna "un schimb – despre ce şi discută Putin cu liderii occidentali, numind o astfel de variantă drept un compromis şi calmare a Ucrainei".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав