X 
Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 265
Transnistria stiri: 1417

MAE al Rusiei a reacționat la decizia G7

3 mar. 2014,, 18:20   Politică
5713 4
Foto: inforos.ru
„În legătură cu declarațiile făcute de unii participanți ai G8 menționăm că decizia de a sista activitatea în cadrul programului președinției ruse în această structură internațională nu este motivată de nimic”, se menționează într-o declarație a Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei.

„Această decizie nu doar că este defectă din punct de vedere politic, ci contravine principiilor de conlucrare constructivă în acest format, orientat spre utilizarea potențialului cumulativ al G8 în interesele dezvoltării, stabilității globale și combaterea provocărilor și pericolelor transnaționale. Sistarea activității în cadrul programului președinției ruse dăunează nu doar statelor G8, ci întregii comunități internaționale, deoarece printre prioritățile Rusiei se numără probleme actuale pentru întreaga lume. Cu atît mai mult este regretabil refuzul partenerilor de a participa la Conferința internațională privind contracararea radicalismului care alimentează terorismul, care și-a început astăzi lucrările la Moscova și a stîrnit un mare interes.

Cît privește evenimentele din Ucraina și situația din jurul ei, partea rusă a prezentat în repetate rînduri explicațiile necesare la diferite posturi și nivele. Le recomandăm colegilor din G8 să le examineze cu atenție.

Ne exprimăn speranța că în locul abordărilor politizate care prevalează acum în unele capitale pe primul plan va ieși totuși disponibilitatea de a se conduce de interesele comune și de a continua activitatea constructivă comună în cadrul G8. Partea rusă este pregătită pentru aceasta”, se arată în declarație.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав