X 
Arşiţa stiri: 215
Jocurile Olimpice stiri: 281
Transnistria stiri: 1418

UE a dat un ULTIMATUM Rusiei privind Crimeea

4 mar. 2014,, 02:01   Externe
15939 27
Foto: facenews.ua
Miniștrii de externe din Uniunea Europeană au amenințat Rusia cu sancțiuni în caz de "escaladare continuă a situației în Crimeea".

Acest lucru a fost menționat în declarația miniștrilor de externe pe marginea rezultatelor reuniunii extraordinare de la Bruxelles, cu privire la situația din Ucraina, relatează "Kommersant".

Diplomații europeni au acuzat Rusia de agravarea crizei în Crimeea și au dat Moscovei un ultimatum: dacă pînă la 6 martie ea nu va lua măsuri pentru a "detensiona situația din peninsulă", va fi pedepsită.

În primul rînd UE ar putea decide suspendarea discuţiilor cu autorităţile ruse pentru liberalizarea vizelor.

De asemenea, UE amenință Rusia cu suspendarea negocierilor privind semnarea unui nou Acord de parteneriat și cooperare.

Cu privire la măsurile suplimentare, la care poate recurge UE, ministrul rus de externe Serghei Lavrov va fi informat de omologul său german, Frank-Walter Steinmeier. Luni seara, imediat după reuniunea de la Bruxelles, ministrul de externe al Germaniei a zburat la Geneva, unde se află Lavrov.

Catherine Ashton, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, se va întîlni marţi sau miercuri la Madrid, cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, pe tema situaţiei din Ucraina.

Potrivit Înaltulului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, în cursul săptămînii, liderii UE se vor aduna la un summit de urgență pentru a discuta despre situația din Crimeea, informează UNIAN.

Potrivit unor surse diplomatice, summit-ul va avea loc joi, 6 martie, la Bruxelles.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав