Cutremure stiri: 502

Expert: Zvonurile despre valurile de refugiați din Ucraina în Moldova sînt doar zvonuri

4 mar. 2014,, 11:18   Societate
3480 0
Foto: border.gov.md
„Punctele de trecere a frontierei de stat a Republicii Moldova și Poliția de Frontieră funcționează în mod normal. Nici un flux de refugiați din regiunile de sud ale Ucrainei în țara noastră nu se înregistrează”, a spus pentru NOI.md ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Daniela Mînzatu.

În legătură cu zvonurile controversate, destul de firești în astfel de situații, despre ceea ce se întîmplă în Odesa, Donețk și alte regiuni sudice ale Ucrainei, unde la adresa cetățenilor vorbitori de limba rusă se fac amenințări cu violența din partea elementelor radicale, este foarte probabil să se presupună că în Moldova vor veni cei care au aici rude și prieteni. Cel puțin, în societate se vehiculează intens astfel de zvonuri.

„În perioada 17-23 februarie a acestui an frontiera a fost traversată de 113.000 de ori (calcului se referă nu la cetățeni, ci anume la traversări, deoarece același cetățean poate trece frontiera de două sau mai multe ori), în săptămîna următoare au fost înregistrate 111 mii de traversări. Pentru comparație: în aceeași perioadă din 2013 cifra a fost de 134.000. Pe parcursul ultimei nopți frontiera a fost traversată de peste 11.000 de ori în aceleași proporții într-o parte și în alta. Repet: nu există nici un flux de refugiați din Ucraina și tare am vrea să nu fie”, a precizat Mînzatu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав